Transfer pompaları genel olarak işlevsel yönleri ve yüksek performansları ile bilinir. Çeşitli akışkanların bir alandan farklı bir noktaya aktarılması adına tercih edilen ekipmanlara transfer pompası adı verilir. Transfer pompalarında tek amaç taşıma değildir, aynı zamanda sirküle etmek ya da filtre işlemini gerçekleştirmek de amaçlar arasında yer alabilir.
Transfer Pompasının Genel Özellikleri
Endüstride çok yaygın bir şekilde kullanılan transfer pompalarına, esasen üretim sahasında akışkanların rol aldığı her yerde ihtiyaç duyulabilir. Çalışma prensibine baktığımızda bu tip pompaların akışkanların enerji ya da basınç seviyelerini artırdığı görülür. Bu aksiyon, çok farklı sistemler içerisinde bile sıvıların kolayca hareket etmelerine olanak sağlar. Transfer pompaları arasında tercih yapılırken basma yüksekliğinden akış debisine kadar pekçok faktöre dikkat edilir. Bunun yanında aktarımı yapılacak olan akışkanın türü de bu noktada belirleyici bir faktördür.
Transfer pompası alırken taşıma kapasitesini ve arzu ettiğiniz basıncı göz önünde bulundurmalısınız. Ayrıca Heterojen sıvıların aktarımı için uygun olup olmadığını denetlemelisiniz. Transfer pompaları genel olarak düşük bir gürültü seviyesine sahiptir. Hacimlerinin fazla olmaması sayesinde de işlevsel bir biçimde pek çok alanda kullanılır. Hacimler ölçüsünden yüksek debiye sahip olan bu pompalar teknolojisine bağlı olarak farklı komponentlerden oluşur.
Transfer Pompası Türleri
Tasarım yapıları ya da çalışma prensipleri baz alınarak birçok transfer pompası türü tasarlanmıştır. Varil pompası, dişli pompa, lobe pompa, hortum pompa, elektrikli çift diyaframlı pompa, havalı çift diyaframlı pompa ve santrifüj pompa, bu türlerden sadece bazılarıdır. Transfer pompaları üretimde zaman kazandırır ve verimliliği ciddi düzeyde artırır. Gıda benzeri sektörlerde hijyen konusundaki hassas beklentilere başarılı bir şekilde yanıt verir.
Standart bir aktarım esnasında oluşabilecek kayıpları sıfırlar. Orta ve yüksek düzeyde viskoziteli sıvıların transferinde bile başarılı bir şekilde sonuç almak mümkündür. Akışkan transferi çeşitli problemlere açık ve hassas bir işlem olmasından dolayı profesyonel bir çerçevede ele alınmalıdır. Kendinden emiş özelliği, kuru çalışma özelliği, çift yönlü çalışabilme becerisi ya da katı partikül geçirgenliği gibi nitelikler, transfer pompalarının kalitesini artıran unsurlardır. Tabii tüm bu ayrıcalıklara paralel bir şekilde transfer pompası fiyatları da değişikliğe uğrar.
Yüksek Standartların Öncüsü Sisdoz
Uygulamalarınız için en doğru ve optimum seçim için Sisdoz uzman ekibi ile mutlaka görüşmelisiniz. Farklı teknolojilere sahip bir çok uluslararası Transfer pompası markasının Türkiye temsilciliğini yerine getiren, satış ve satış sonrası hizmetlerini sağlayan Sisdoz Arıtma ve Pompa Teknolojileri San. Ve Tic. A.Ş ile iletişim kurarak ürün tedariki ve teknik danışmanlık noktasında her zaman destek alabilirsiniz. Sisdoz bünyesinde yer alan tüm transfer pompalarına, teknik özelliklerine web sayfasından ulaşabilir, teklif isteyebilirsiniz.