• sisdoz@sisdoz.com.tr
  • EN

Blog

Blower Nedir?

Blower Nedir?

Blower , havanın taşınması ya da vakumlanması amacıyla kullanılır. Bağlı bulundukları motorun gücü ile çalışırlar. Mekanizmada bulunan fan veya lob sayesinde emdiği havayı çıkış kısmına doğru iter. Bu işlem blowerın devir yaptığı her dönüş için birçok kez yinelenir.
Detay
Blower Kullanım Alanları

Blower Kullanım Alanları

Yapı ve görev itibariyle bir pompa ve fanın karışımı olan blowerlar, yüksek debi ve düşük basınçta hava transferi yapan ekipmanlardır. Birçok farklı kullanımı alanı bulunan blowerlar, bir sisteme hava basılması veya bir ortamdan vakum yapılması amacıyla kullanılabilmektedir. Genellikle santrifüj prensibine göre çalışan blowerlar, yüksek verimli ve sessiz çalışma özelliğine sahip olup uzun ömürlü olacak şekilde tasarlanmaktadır.
Detay
Blower Çalışma Prensibi

Blower Çalışma Prensibi

Günümüzde birçok farklı endüstride farklı amaçlarla kullanılan blowerlar, havanın istenilen şartlara göre hareketini sağlamaktadır.
Detay
Blower Çeşitleri

Blower Çeşitleri

Blowerlar genel anlamda elektrik motorunun tahriğiyle çalışan ayrıcalıklı cihazlardır. Ortamın veya prosesin ihtiyaç duymuş olduğu havayı temin eder.
Detay
Endüstriyel Blower

Endüstriyel Blower

“Blowerlar” bulunduğu ortamdaki havayı kullanarak yüksek debide ve düşük basınçta hava transferi gerçekleştirmeye yarayan pompa çeşitlerindendir. Bu cihazların en önemli özelliği, motordan almış oldukları kuvvet ile fanı döndürüp hava transferini gerçekleştirmesidir.
Detay
Hava Blower Nedir?

Hava Blower Nedir?

Blower, emisyona uğramış olan havanın düşük olan basınçta veya yüksek olan debide transfer işlemini üstlenen ekipmandır. Blowerlar motordan aldıklar destekle beraber fanlarını döndürürler. Vakumlu veya üfleme olacak biçimde iki ayrı kullanımı söz konusudur.
Detay
Çift Kademeli Blower Nedir?

Çift Kademeli Blower Nedir?

Blower, emisyona uğramış olan havanın yüksek olan debide ya da görece düşük basınçta transfer işlemini gerçekleştiren ekipmanları ifade eder. Bu noktada blowerlar, motordan aldıkları kuvvetle fanı döndürürler.
Detay
Tek Kademeli Blower Nedir?

Tek Kademeli Blower Nedir?

Blower, emisyona uğrayan ortamda bulunan havanın yüksek debide ya da düşük basınçta transferini gerçekleştiren ekipmana verilen addır. Motordan iletilen kuvvet sayesinde fanı döndürür.
Detay
Blower Nasıl Seçilir?

Blower Nasıl Seçilir?

Emisyona uğrayan ortamdaki havanın yüksek debi ya da düşük basınçlı olarak transferini sağlayan ekipmana blower adı verilmektedir.
Detay
Yağlı Vakum Pompası Nedir?

Yağlı Vakum Pompası Nedir?

Vakum pompaları birçok farklı sektörün kendi alanında kullandığı ekipmanlardandır. Vakum pompalarının icadı 1650 yılına kadar dayanır. Günümüzde de sanayi sektöründe yoğun bir şekilde karşımıza çıkar. Özellikle motorlu araçlarda kullanılan vakum pompaları negatif ya da alçak basınç üretmek için kullanılır.
Detay
Roots Blower Nedir?

Roots Blower Nedir?

Blower, temel olarak havanın taşınması veya vakumlanması için tercih edilmektedir. Kullanım alanları son derece geniş olan blowerlar, entegre halde bulunan motorun enerjisi sayesinde harekete geçer.
Detay
FPZ Blower

FPZ Blower

FPZ Blowerar son derece kullanışlı, işlevli ve kaliteli olacak şekilde dizayn edilen ve bu şekilde üretilen Endüstriyel ürünlerdir.
Detay
Proair Blower

Proair Blower

Blower, endüstriyel tesislerde (ilaç, kozmetik, inşaat, yapı kimyasalları, boya, yem, un vb) hava akışını sağlayan bir elektrikli motora sahip sistemdir
Detay
Blower Ne İşe Yarar?

Blower Ne İşe Yarar?

Blower, basıncını ve hızını artırmak için enerji vererek havayı ve muhtelif gazları dışarı iten bir cihazdır, ağırlıkla sanayi ve arıtma uygulamalarında kullanılır.
Detay
Santrifüj Blower Nedir?

Santrifüj Blower Nedir?

Günümüzde blowerlar havanın taşınmasında ya da vakumlanmasında aktif şekilde rol alırlar. Entegre oldukları motorun potansiyel gücüne paralel şekilde çalışırlar.
Detay
Santrifüj Blower Nerelerde Kullanılır?

Santrifüj Blower Nerelerde Kullanılır?

Santrifüj blower, temel olarak havanın akışını ya da gaz akışını sağlamak maksadıyla başvurulan mekanik fan sistemlerine denir. Kendi eksenleri etrafında dönmekte olan pervaneleri, belli bir basıncın oluşmasını sağlar.
Detay
FPZ Blower Türkiye

FPZ Blower Türkiye

FPZ Blower, endüstriyel alanlarda kullanılmak üzere tasarlanan işlevselliği ve kalitesi yüksek ürünlerdir. İngilizce'de 'Blower' kelimesinden esinlenen bu endüstriyel ürün, 'üfleyen' olarak tanımlanabilir.
Detay